1april kikker in je bil!

31-03-2018, 12:26  •  611 keer bekeken  •  0 reacties
 GenderBalance

1 april kikker in je bil!

Die er nooit meer uit wil! De moeder achter Gender Balance ziet het al helemaal zitten. Pasen en 1 april vallen op dezelfde dag. Terwijl de kinderen uitkijken naar de komst van de paashaas, zit ik valse plannen te smeden. De chocolade eitjes vervangen voor druiven en snoeptomaatjes bijvoorbeeld. Of fererro rocher met een spruitje! Verder dan dat gaat mijn inspiratie niet. Maar het zet me wel aan het denken. Sommige grappen kunnen niet.

Al een aantal jaren gaat de vraag rond om geen grappen te maken rondom zwangerschap. Dit kan ontzettend pijnlijk zijn voor vrouwen die worstelen met infertiliteit of het verlies van een zwangerschap. Aankondigingen van een zwangerschap staat los van je eigen verdriet maar het is zeker iets om rekening mee te houden.

De grapjes die wij, moeders met de wens voor een zoon of dochter, vaak horen zijn: oh geen zoon? Haha! Nog een keer proberen dan maar. Of: hebben jullie alleen maar jongens? Pfff ik zou het niet kunnen hoor. Pijnlijke rotopmerkingen. Want weten zij wat erachter zit? Ik hield mij voorheen altijd stil of lachte wat zuur mee. Omdat niet iedereen hoeft te weten met welke pijn ik leef.

Maar vanaf nu ga ik het gewoon zeggen. Nee, ik heb ook een dochter, maar ze is dood. Trek in een paaseitje?

Om ervoor te zorgen dat Gender Balance een veilige omgeving is, zullen alle reacties eerst gescreend worden. De reacties die goed gekeurd worden, zullen worden geplaatst.