De Shettles methode (timing van de seks) en waarom dit niet werkt

11-10-2016, 15:44  •  15810 keer bekeken  •  1 reacties
 GenderBalance

Naar aanleiding van de vele vragen die ik dagelijks in mijn inbox ontvang, heb ik een blog geschreven om het een en ander te verduidelijken rondom het beïnvloeden van het geslacht en timing.

Veel mensen hebben een voorkeur, variërend van licht tot hevig. Ondanks dat dit nog altijd een taboe onderwerp is, is er echt niets mis met een voorkeur! En het goede nieuws is dat je het geslacht van je baby zeker kunt beïnvloeden. Echter zijn er geen garanties en als je echt geen kindje van het andere geslacht (meer) wilt, dan moet je er niet aan beginnen. Als je je kansen wil beïnvloeden, wetende dat er geen 100% succes gegarandeerd kan worden, maar jij je kansen wel volledig kunt keren, lees dan zeker verder.

Op fora en op baby sites komt vaak de Shettles methode voorbij. Deze methode circuleert al jaren en heeft al veel mensen blij gemaakt en nog meer mensen teleurgesteld. Maar wat is nu de Shettles methode? En waarom werkt het soms wel maar nog vaker niet?

De Shettles methode is bedacht door een zeer gerenommeerd fertiliteitsarts en -onderzoeker Dr. Shettles. Deze man was een briljant arts en onderzoeker en hij heeft ontzettend goed werk verricht op het gebied van fertiliteit. We mogen hem dankbaar zijn!

Echter was hij ook maar een mens en toen hij in de jaren '60 door zijn microscoop keek, zag hij (ik hou het even simpel en leesbaar) kleine en grote spermacellen. De kleintjes waren snel en leefden korter. De grote waren langzamer en leefden langer. Hij heeft toen, helaas zonder enige wetenschappelijke onderbouwing, besloten dat de kleintjes mannelijke spermacellen waren en de grote vrouwelijke cellen. Daar komt de theorie dus vandaan, dat je als je meer dagen voor de eisprong, je meer kans maakt op een dochter en kort voor je eisprong een zoon. Hij dacht namelijk dat als je de 'babydans' een aantal dagen voor de eisprong doet, de grote spermacellen overleven, terwijl de kleinere jongetjes afsterven. Bij een dag op of voor de ovulatie, zouden de dikkere dames niet snel genoeg bij het eitje zijn en de snelle jongens de race winnen. Zo even besloten op basis van wat hij zag door de microscoop, zonder enig bewijs hiervoor te kunnen leveren. Echt heel jammer!

Dit is inmiddels meerdere malen onderzocht sinds we spermacellen kunnen onderzoeken op geslacht en het is keer op keer ontkracht. Zowel de grote als de kleintjes waren ongeveer 50-50 verdeeld qua geslacht.

Wat Shettles zag door zijn microscoop, waren spermacellen die een transitie doorgemaakt hadden van groot naar klein. Een transitie die elke spermacel doormaakt. Alle spermacellen beginnen groot en langzaam en eindigen kleiner en sneller. Dat deze methode bij sommige mensen succes heeft gehad, heeft alles te maken met de tig factoren die meespelen in het bepalen van het geslacht. En dat de methode dus bij veel mensen gefaald heeft, heeft ook alles te maken met de factoren die meespelen.

Bovendien kwam er onlangs een onderzoek uit die suggereert dat spermacellen een bepaald stofje bij zich dragen, die door onze vaginawand kan glippen. Dit stofje, een soort proteïne, reist naar onze hersenen en kan van daaruit de eisprong eerder opwekken dan verwacht! Dit zou dus betekenen dat de vrouwen die graag een dochter willen krijgen, zomaar ineens hun eisprong de volgende dag krijgen in plaats van 3 dagen later. De natuur is slimmer dan wij denken Het onderzoek is nog in de beginfase, maar tests met andere zoogdieren hebben al veelbelovende resultaten laten zien. Dit is goed nieuws voor mensen met een vruchtbaarheidsprobleem, als ze deze proteïne kunnen isoleren, zou dit mogelijk nieuwe en verbeterde fertiliteitsmedicatie kunnen produceren. Hopelijk met minder bijwerkingen en meer succes. Helaas zullen we nog even moeten wachten op de verdere resultaten.

Kortom timing heeft dus niks, noppes, nada te maken met het krijgen van een jongen of een meisje. Bespaar jezelf de moeite dus. Overigens kun je het geslacht wel degelijk beïnvloeden, neem contact met mij op als je meer wil weten of kom meeschrijven op ons forum!

Om ervoor te zorgen dat GenderBalance een veilige omgeving is, zullen alle reacties eerst gescreend worden. De reacties die goedgekeurd worden, zullen worden geplaatst.

Om ervoor te zorgen dat Gender Balance een veilige omgeving is, zullen alle reacties eerst gescreend worden. De reacties die goed gekeurd worden, zullen worden geplaatst.

 

# Stefke
07-02-2019, 20:14


Goedendag ik heb 2 lieve mooie knappe jongens maar nu snap je het al als we voor een 3de gaan hebben we de wens natuurlijk voor een meisje wat kun je doen om dit te beïnvloeden daar zijn we erg benieuwd naar. 

Groetjes stef

Whoops, looks like something went wrong.