Knappe ouders krijgen vaker dochters?!

29-03-2018, 20:52  •  932 keer bekeken  •  0 reacties
 GenderBalance

Knappe ouders krijgen vaker dochters?!

Hola! Dat is nogal een statement. Toen ik dit artikel las moest ik mij toch even achter de oren krabben. Ik hou mij al jaren bezig met het beïnvloeden van het geslacht van baby’s en dit was mij nu niet perse opgevallen. Er is veel wat ik voor elkaar kan krijgen met de Gender Balance methode, maar mensen knapper (of juist lelijker) maken, lijkt mij nogal heftig. Ik dook er uiteraard dieper in en kon maar tot een conclusie komen.

Vroeger maakten mijn zussen en ik al de grap: waarom zijn mannen of knap of intelligent? Waarom niet gewoon allebei? ;) Volgens Dr Satoshi Kanazawa

Wat bleek? De kinderen die rond hun zevende jaar als aantrekkelijk werden bestempeld, kregen vaker dochters. Mensen die hoger scoorden op kracht en agressie, verwekten vaker een zoon. Een van de hypotheses is dat ouders biologisch gezien hun sterkste genen doorgeven. Voor jongens is dit kracht en overlevingsdrang en voor vrouwen zijn dit blijkbaar hun looks.

Hoe zit het dan met stellen die zowel een zoon en een dochter hebben gekregen? Begonnen die dan middelmatig en eindigden zij als een stralend stel uit een tandpasta reclame? Lijkt mij onwaarschijnlijk. Er zit echter wel een kern van waarheid in, biologisch gezien dan - survival of the fittest enzo -, en ik wil geen enkel onderzoek gebaseerd op dit soort grote getallen niet zomaar afschrijven. Echter ben ik ervan overtuigd dat we ondanks of dankzij onze looks, we allemaal prima in staat zijn om welk geslacht wij ook wensen, te verwekken.

Leonie van Noort, getrouwd (met een slimme en knappe man, ze bestaan!) en moeder van een dochter* en twee zoons. In 2016 richtte zij Gender Balance op om stellen te begeleiden naar een zoon of een dochter.

Om ervoor te zorgen dat Gender Balance een veilige omgeving is, zullen alle reacties eerst gescreend worden. De reacties die goed gekeurd worden, zullen worden geplaatst.