Generaties lang hetzelfde geslacht: wij kunnen geen jongens of meisjes maken!

28-05-2020, 15:07  •  4603 keer bekeken  •  0 reacties
 GenderBalance

Kun je het geslacht dan ook beïnvloeden? En hoe groot is de kans van slagen?

De inbox van Gender Balance loopt regelmatig over met vragen van “hoe werkt het beïnvloeden van het geslacht?” tot is het echt mogelijk om het geslacht van te voren vast te leggen? Ligt het geslacht niet enkel aan de man? Wat kan ik als vrouw doen om een meisje of jongen te krijgen? En wat is het succespercentage van Gender Balance? Zal ik daar wel onder vallen? Er zijn ook veel vrouwen die zich zorgen maken over de hoeveelheid jongens of meisjes in hun familie. Kun je het geslacht van je baby beïnvloeden? Is er een speciale test om het geslacht te bepalen? Werkt de Chinese geslachtskalender? Kun je het geslacht op een andere manier berekenen? Kan ik wel een dochter krijgen wanneer er alleen maar jongens geboren worden aan de kant van mijn familie en van mijn man? Is het geslacht genetisch bepaald? Maak ik echt een kans op een meisje of jongen met behulp van de Gender Balance methode? De twijfels en zorgen zijn heel normaal, want het is ook ontzettend spannend en het is zo moeilijk te geloven dat ook jij echt kans maakt op de kers op de taart: een jongen of meisje. Jij kunt niet alleen je kans op een dochter of zoon vergroten, jij kunt het zo goed als onmogelijk maken om het geslacht dat je al hebt nogmaals te verwekken! Dus heb jij zoons en wil jij een dochter? Dan kunnen we er natuurlijk en effectief voor zorgen dat er geen ruimte meer is voor een zoon. Omdat je lichaam die keuze uit biologische redenen niet wil maken. Zo verwek je dus feitelijk het geslacht wat je nog niet hebt en wel wil: een meid! Heb je al meiden en droom je van een jongen? Dan maken we van je lichaam en baarmoeder een heerlijk warm nest waar een zoon zich graag zal nestelen! Ook jij, of er nu 10 of 50 jongens in je familie zitten, kan een meisje krijgen. Ook jij, met 20 of 40 meisjes in je familie, kan bij de gender reveal een blauwe taart aansnijden. Je moet alleen weten hoe!

Nieuws! Generaties vol jongens/meisjes!

Regelmatig komt het in het nieuws. Onlangs nog een familie waarin al 40 jaar enkel meisjes werden geboren. Of een gezin met maar liefst 12 zoons en nummer 13 – alweer een jongen – was onderweg. En hoe dat kwam volgens experts, met verhalen over timing en toeval. Ik heb daar vanuit mijn rol als Gender Balance coach een andere mening over. Een mening die niet altijd even populair is omdat het nu eenmaal lastig is om te tornen aan de gevestigde orde. Want het geslacht ligt aan de man. Toch? Snelle zaadjes zijn jongens en langzame zaadcellen zijn meisjes, aldus de allang ontkrachte Shettles methode. Zo is het en niet anders! Ik schreef er al vaker over maar zoals ik al zei: de gevestigde orde. Daar kom je niet aan.

Toch is het héél anders dan ons geleerd is! Want het is helemaal niet waar dat de man het geslacht bepaald! Ik vind het zo ontzettend jammer dat de vrouw keer op keer als hulpeloze dame wordt weggezet terwijl de sterke man de touwtjes in handen heeft. Zo ontzettend jammer. Dit komt voort uit onze cultuur. Het is niet stoer om toe te geven dat de man een minder belangrijke rol speelt dan gedacht. Nu wordt de wetenschap nog altijd gedomineerd door mannen, dus het is niet zo gek dat zij zichzelf een belangrijkere rol toebedelen. Het is ook begrijpelijk dat ze een rol willen spelen, aangezien de vrouw de rest van het werk doet tijdens de zwangerschap en de baring, al zouden ze dat gerust van mij over mogen nemen! Doet de man er dan helemaal niet toe? Natuurlijk wel!

“Wat maakt ons sterk? Teamwerk!” – wonderteam

Ja, nu heb je dat liedje in je hoofd, geen dank! Ik heb het jaren aan moeten horen, dus bij deze deel ik het lijden met alle vaders en moeders van Nederland. En natuurlijk is het gewoon waar: Het is teamwerk. De man levert immers de zaadcellen met daarin het X of Y chromosoom. Maar de vrouw kiest – geheel onbewust, tenzij je het bewust aanpakt zoals wij dat doen bij Gender Balance – welke zaadcel door mag. Haar fysieke staat zegt welk geslacht de beste kans heeft op overleven. Dat is natuurlijk een ingewikkeld proces dat niet uit te leggen valt in een aantal blogs. Maar ik zal mijn best doen! Je kunt hier overigens alvast lezen hoe het zit met timing, de shettles methode en langzame, snelle zaadjes en waarom dit gewoon niet klopt: https://genderbalance.nl/blogs/de-shettles-methode-timing-van-de-seks-en-waarom-dit-niet-werkt

Onze erfenis

En is het dan toeval dat er binnen sommige families steeds hetzelfde geslacht verwekt wordt? Dat antwoord is ook al niet simpel noch kort. Wat mij opviel tijdens mijn onderzoek, was dat dochters hun leefstijl of overnemen van hun moeder of er juist tegenin gaan en héél anders leven. En met leefstijl bedoel ik in deze vooral voeding en beweging. Eet je moeder in het voordeel van een meisje en heb jij dit, bewust of onbewust, overgenomen? Dan krijg ook jij meisjes. Maar besloot jij, ook weer bewust of onbewust, anders te leven, zul je zoons voortbrengen. Dit verklaart ook dat je ze misschien om en om krijgt. Een mens kan namelijk op elk moment van de dag anders gaan leven en eten, juist ook onbewust! Natuurlijk is het een stuk minder simplistisch dan ik het hier stel, ik heb een heel boek nodig plus tientallen webinars om de theorie uit te leggen en te onderbouwen. Dat heb ik dan ook gedaan, in combinatie met intensieve online begeleiding met uitgebreide webinars om je kans op een jongen of meisje zo groot mogelijk te maken.

Wat heb jij geleerd van huis uit? Eten jullie als bourgondiërs met dagelijks een paar wijntjes? Of wordt er juist veel op de lijn gelet? Werken jullie de chips en nootjes van gisteravond er trouw weer af omdat je moeder dit ook altijd heeft gedaan, of plof je de avond erna weer op de bank met nog een bord snacks? Zit je er tussenin en doe je aan balansdagen? Kom jij snel aan of juist niet? Hoe werkt je verbranding, je output om het zo maar te zeggen. De een kan eten wat zij wil en komt geen grammetje aan, de ander loopt langs de bakker en hoeft de versgebakken taarten maar te ruiken en voelt haar achterwerk groeien. Ja, dit is allemaal niet eerlijk, maar we zijn allemaal uniek en dat heeft zijn voor- en nadelen. Ook wanneer het je gezondheid en daarmee vruchtbaarheid betreft. En dat zit wel degelijk in de familie! Omdat je het hebt aangeleerd of juist hebt afgeleerd, afhankelijk van waar jij je prettig bij voelt. De Gender Balance methode is erop gericht om je uit je comfortzone te halen. Dat waar jij je prettig bij voelt, wordt omgegooid opdat je een andere manier van leven, eten en bewegen krijgt. Ja, dat is zeker in het begin behoorlijk pittig. Maar voor niets gaat de zon op! We hebben immers ook hard gewerkt aan onze carrières, studeerden en gaven het een en ander op om elders in uit te kunnen blinken. Bedenk goed wat je meest bijzondere uitdaging is geweest en hoe je deze hebt aangepakt en met vlag en wimpel voor slaagde. Ik kan je garanderen dat niets zo geweldig is dan mogen zeggen: het is een meisje! Of: het is een jongen! Nadat je keihard hebt gewerkt om je droom uit te laten komen. Vaak weet niemand in je omgeving het en dat geeft niet: jij weet wat je hebt bereikt en de schouderklopjes die jij jezelf mag geven, zijn dan ook welverdiend! Het is je gelukt en hoe! Laat alle fabeltjes rondom berekeningen, het moment van ovulatie of Chinese kalenders van het geslacht los. Dat werkt niet!

De natuur en het geslacht van je baby

En ik zal één geheim verklappen: op geen enkel moment ben ik echt ontzettend geïnteresseerd in de zaadjes van de man. Of ze nu snel of langzaam zijn, een hoge mobiliteit hebben of juist wat slomer zijn. Of hij er nu 20 miljoen heeft of 200 miljoen. Die spermacellen doen hun werk wel. Natuurlijk kan ook hij het een en ander doen om de natuur een handje te helpen en daarbij vooral jou als vrouw: ook hij kan invloed uitoefenen op het geslacht. Daarom is het absoluut teamwerk. Maar wij moeders zijn degenen die het echte werk doen. En ik weet zeker dat ook in families waar steeds hetzelfde geslacht geboren wordt, ze met wat aanpassingen het andere geslacht kunnen verwekken. Sterker nog, velen gingen je voor! Zelf kom ik uit een gezin van vooral vrouwen: mijn oma kreeg 3 dochters en 1 zoon. Mijn moeder maar liefst 4 dochters. Aan mijn vaders kan echter, zijn de jongens in de meerderheid: maar liefst 5 zoons en 2 dochters kregen mijn opa en oma! Afijn, samen kregen mijn ouders dus 4 meisjes. En nee, dat is geen toeval. Mijn moeder is een van de eerste mensen die mee mocht doen aan mijn onderzoek. Ze vond het maar vreemd toen ik vroeg hoeveel zij at, wat zij at en ja, zelfs naar hun seksleven heb ik voorzichtig proberen te vragen (dat was wel even minder, als kind wil je dit niet weten van je ouders, maar hé, alles voor het goede doel nietwaar? Blik op oneindig en door!). Daar waar ik voorheen echt dacht dat mijn vader alleen maar “meisjeszaadjes” had, werd mij steeds meer duidelijk dat mijn vader vooral de zaadcellen leverde en mijn moeder de juiste zaadcellen uitkoos. En niet geheel toevallig waren dat elke keer X eicellen, oftewel meisjes. Want bij haar hadden jongens geen kans en dus koos haar lichaam veilig: een dochter, hoera! Deze vier dochters, mijn zussen en ik dus, brachten samen maar liefst 5 mooie kleinzonen voort en “slechts” 1 kleindochter. Dat is geen toeval, dat is leefstijl. Waarbij wij allen duidelijk de voorkeur geven aan de leefstijl van onze grootmoeder aan vaders kant. Niet bewust, maar mogelijk hebben we haar voorkeur voor bepaalde voeding en hoeveelheden geërfd en zo dus jongens voortgebracht.

“Maar de achterbuurvrouw van mijn aangetrouwde nicht kent iemand die …. blablabla”

Zelden komen er gefundeerde opmerkingen voorbij wanneer ik uitleg dat we wel degelijk het geslacht kunnen beïnvloeden. Men lijkt zo graag vast te willen houden aan verouderde kennis en dat moet eruit blijkbaar. Want hun minieme ervaring is de waarheid, zeker wanneer dit strookt met de gevestigde orde: zo is het en niet anders. Ook als N=1 is. Juist dan! In het onderzoeksveld weet elke professional dat je onmogelijk conclusies kunt trekken op basis van enkel je eigen ervaringen, of die nu van jezelf zijn, je moeder, zus, vriendin, achternicht of de kassamedewerker van je favoriete buurtsuper. Je moet data verzamelen dat significante verschillen en overeenkomsten laat zien tussen moeders van zoons en moeders van dochters. Want zet immers 100 vrouwen in 1 ruimte die allemaal zoons hebt, dan krijg je ook 100 verschillende levensstijlen voor je. Datzelfde geldt voor 100 moeders van dochters. Wanneer je een gedegen onderzoek uitvoert, kun je – na heel veel spitten, zeg gerust jaren en duizenden uren – een patroon zien ontstaan. En ja, die patronen zie je vaak terug in families! Maar ook dan en juist dan, kun je heel goed je leven zo aanpassen dat je die cyclus van roze of blauw kunt doorbreken.

Hoe kun je het geslacht beïnvloeden?

Hoe gaat zoiets in zijn werk, het geslacht van je baby beïnvloeden? In 3 maanden tijd ga je van een jongensvriendelijke leefstijl naar een meisjesvriendelijke leefstijl wanneer je de wens voor een dochter hebt. Tijdens het traject van de Gender Balance methode neem ik je mee in alle facetten die van belang zijn voor het verwekken van een dochter. Is je wens een zoon? Dan pakken we die 3 maanden om je meisjesvriendelijke leefstijl om te zetten naar een jongensvriendelijke leefstijl. Dat klinkt als hocus pocus, ik weet het. Toch kom ik elke ochtend weer mijn kantoor in en zie alle geboortekaartjes hangen van vrouwen die je voorgingen. Trotse broers poseren met hun kleine zusje. Een jongetje gewikkeld in een zoet blauw dekentje, vastgehouden door zijn stralende zussen. Weten dat deze vrouwen de sprong waagden en de proef op de som namen met Gender Balance, is iets waar ik nog altijd vlinders van in mijn buik krijg. En die buik, van iedereen die mee wil doen voor een jongen of meisje, speelt een grote rol. Je voeding, je gezondheid, je vruchtbaarheid, alles leggen we onder de loep en ik kijk met je mee: hoe gaat het met je? Kunnen we ergens nog het een en ander verbeteren om je kans op slagen nog groter te maken? Elke dag leer ik bij, studies en onderzoeken worden verslonden om keer op keer verbeteringen aan te brengen. Echter is het bijna niet meer mogelijk! De afgelopen twee maanden lieten een succes percentage zien van maar liefst 97%! Dat is geen toeval meer, dat is de Gender Balance methode!

Liefs Leonie,
Gender Balance coach

Om ervoor te zorgen dat Gender Balance een veilige omgeving is, zullen alle reacties eerst gescreend worden. De reacties die goed gekeurd worden, zullen worden geplaatst.